Craps - De Neef Verzekeringen

Inschrijven vóór 10/12/2017: kom langs op kantoor

Nieuwsoverzicht / Inschrijven vóór 10/12/2017: kom langs op kantoor

Helft van de bromfietsen nog niet ingeschreven !

Nog meer dan 100.000 bromfietsen moeten voor het einde van het jaar ingeschreven worden en van een nummerplaat voorzien, anders zullen ze niet meer mogen rijden. Daar waarschuwt Febiac, de federatie van de automobiel- en tweewielerindustrie, voor. Sinds eind 2015 moeten alle bromfietsen, en ook drie- en vierwielers die hoogstens 45 kilometer per uur halen, ingeschreven zijn in België.
Voor bromfietsen die vóór 31 maart 2014 werden gekocht, is er een overgangs­periode die loopt tot 10 december dit jaar. Febiac schat dat op dit moment ruim 95.000 bromfietsen en lichte drie- en vierwielers ingeschreven zijn. Dat is minder dan de helft van de circa 200.000 bromfietsen in ons land. "Zonder nummerplaat zal men tegen het einde van dit jaar niet meer mogen rijden", waarschuwt Febiac.

Hoe inschrijven ?
De inschrijving verloopt in twee stappen. Eerst moet de eigenaar het voertuig bij Bpost laten registreren op basis van het gelijkvormigheidsattest. Hij krijgt dan een inschrijvingsformulier waarmee hij via de verzekeraar (ons kantoor) een nummerplaat kan aanvragen.

Welke voertuigen moeten niet ingeschreven worden ?

Kostprijs ?

Je ontvangt een nummerplaat in het nieuwe formaat (10 x 12 cm). Je betaalt 42 euro voor nummerplaat en administratie B-post. Te betalen aan de postbode bij aflevering van de plaat.

Wat na 11 december 2017 ?
Ook na afloop van de regularisatieperiode zal je je bromfiets nog kunnen inschrijven, maar dat proces dreigt volgens Febiac veel duurder uit te vallen.
Wie na 11 december een gebruikte bromfiets of lichte vierwieler wil inschrijven, kan daarvoor niet meer terecht bij B-Post. De eigenaar zal het voertuig moeten aanmelden bij het Bureau voor Douane en Accijzen, en zal dus dezelfde procedure moeten volgen die ook geldt voor ingevoerde voertuigen, ook al is het voertuig niet ingevoerd. De dienst Douane en Accijnzen zal een 'Aanvraag tot inschrijving' leveren, waarmee wij je voertuig kunnen inschrijven.

Hierop geldt één uitzondering: gebruikte elektrische fietsen van het type speed-pedelecs kunnen nog wel tot december 2018 geregulariseerd worden.